Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga kundupplevelsen. Läs mer om cookies

Vår resa

En fråga om säkerhet

 

TinySeats™ började med en pappas jakt på den perfekta bilbarnstolen. Han letade efter en hopfällbar, bärbar bilbarnstol som kunde användas i taxi och hyrbil eftersom familjen levde utan bil i Singapore. Det fanns inte någon produkt på marknaden som matchade det behovet, därför bestämde han sig för att själv skapa en innovativ produkt som skulle fylla behovet av en säker transport av barn hos aktiva, urbana familjer utan tillgång till egen bil. En hopfällbar och bärbar bilbarnstol som är enkel att använda och som gör livet och resandet enklare. Allt för att göra livet lättare för moderna föräldrar. Det var starten på företaget TinySeats.


Från ord till handling

 

Mer insikter om föräldrars utmaningar i vardagen och behovet av att kunna resa säkert och fortsätta vara aktiva samlades in genom diskussioner och intervjuer med potentiella kunder. Det blev uppenbart att det fanns en stor och genuin efterfrågan på den bilbarnstol TinySeats ville skapa. Olika idéer testades i den tidiga fasen för att hitta en produkt som kunde leva upp till kraven på enkelhet, smidighet och bärbarhet som så tydligt fanns på marknaden.

Produktuvecklingen gick ini nästa fas genom att vi på TinySeats samlade ett expertnätverk för att tillsammans med dem kunna realisera vår idé. Bland dessa fanns en designbyrå baserad i Singapore och gemensamt tog vi oss igenom designprocessen ända fram till den första versionen blev klar.

Tillbaka till ritbordet

Den första version fick problem med ECE R 44 godkännande. Det var förstås var nedslående. Men vi vägrade ge upp! Vi började söka efter nya partners och blev introducerade till JMDA, en produktdesignbyrå från Storbritannien som har varit med och skapat över 100 bilbarnstolar för olika välkända internationella märken. Efter vi diskuterat den första designens begränsningar i förhållande till riktlinjerna, hjälpte JDMA oss att utveckla och föra visionen framåt. Samt att identifiera nya möjligheter. Tillsammans definierade vi om projektet.

Den nya versionen förde med sig fler utmaningar och krävde nya tekniska lösningar vilka förlängde projektet och gjorde processen mer utmanande. Men teamet jobbade på och genom JDMAs erfarenheter och stöd lyckades vi lösa uppgiften och få fram en den hopfällbara bilbarnstol om var vårt mål. Det återstod dock ett par detaljer innan vi kunde presentera en helt färdig produkt.

 

De sista detaljerna och till sist framgång!

Det svenska designbolaget Cliff design fick i uppdrag att ta fram de sista detaljerna på TinySeats™. Efter hårt arbete från alla involverade och några små ändringar i designen fick vi det officiella godkännandet för användande inom både Kina och Europa. På så vis kom den slutgiltiga TinySeats™ ut på marknaden.

Den slutgiltiga versionen TinySeats™ är något är något helt nytt och unikt på marknaden för bilbarnstolar. En bärbar och kompakt stol, som går att fälla ihop och är anpassad för säkerhetskraven för barn mellan nio månader och sex år. Den är enkel att hantera och montera men viktigast av allt är förstås att den säker för barnen och testad enligt EUs regelverk. TinySeats™ är den mest kompakta bilbarnstolen för barn i alla åldrar. Det är också den första hopfällbara stolen som är både bakåt och framåtvänd och som samtidigt kan fungera som bältesstol på marknaden.

Tack till alla föräldrar som gav oss inspiration till att tänka nytt kring hur en bilbarnstol kan fungera, och tack till experterna som gjorde drömmen till en verklighet. Att kunna resa med sina barn, både i vardagen och på fritiden, på ett säkert sätt och föra ett aktivt liv, även om man inte har en egen bil, är nu verklighet.